top of page
_edited.jpg

Hester Rijpkema

Opleidingen:

  • 2023 Professioneel Systemisch Opsteller

  • 2023 Gecertificeerd Extern Vertrouwenspersoon LVV

  • 2022/2023 Gecertificeerd Mediator

  • 2021/2022 Systemische Pedagogiek 

  • 2015/2016 NLP Train the Trainer

  • 2013/2014 Master Systemisch Werk SMDM

  • 2010/2011 Basis Systemisch Werk

  • 2012/2013 Total Coaching II & NLP Master Practitioner

  • 2009/2010 Total Coaching I & NLP Practitioner

  • 2008/2009 Kleur & Stijl Imago specialist

"Van Fast naar Fashionbewust"

Van kleins af aan omringde ik mezelf met textiel, wol, en modebladen, geïnspireerd door mijn moeder die onze kleding zelf maakte. In de jaren '70, nog voor de opkomst van fast-fashion, kochten we stoffen op de markt en zat ik samen met haar achter de naaimachine. Vanaf de jaren 80 gaf ik zelf mijn eigen draai aan patronen. Een vroege vorm van 'fast' fashion, al noemde ik het 'slow', want ik genoot van het creatieve proces.

Mijn passie bracht me naar de opleiding Kostuumnaaien en Couture in Sneek op mijn vijftiende. Op mijn zeventiende flanste ik last-minute rokjes in elkaar voor een avondje uit, nietjes en ontbrekende ritsen inbegrepen. Mijn stylinggevoel ontwikkelde zich, en ik ontdekte hoe ik mijn sterke punten kon benadrukken en minder sterke kon verhullen. Mijn eigen stijl begon vorm te krijgen, onbewust.

Na mijn Couturé-opleiding koos ik voor het modevak in de winkel. Mijn inzicht in maatvoering en silhouetten kwam van pas. In 1984, trots op waar ik werkte, deelde ik mijn passie met klanten. Tevredenheid was toen genoeg. We werkten met slechts twee collecties per jaar, later uitgebreid naar vier. Toch begon een diepere vraag me te intrigeren: wat maakt dat iemand straalt?

Mijn nieuwsgierigheid leidde me naar kleurenleer, lichaamsvormen, en uiteindelijk naar Neuro Linguïstisch Programeren  en Systemisch werk. Wat beïnvloedt onze uitstraling? Wat zijn onze diepste drijfveren en belemmeringen? In 2012 opende ik mijn eigen mode- en interieurwinkel Zeels. Waar de woorden: Hip, Vrouwelijk, Stoer en Eigentijd de leidraad waren, alles wat ik inkocht was hiermee verbonden zo niet dan pasten het niet bij Zeels.

In 2016 leidde ik de transformatie van een monumentale voormalige bakkerij in Lemmer naar een nieuw winkelconcept. Het pand ademde duurzaamheid, met hergebruikte materialen en een focus op sustainable living. Deze ervaring leidde tot een bewustwording en een verschuiving in mijn persoonlijke en ondernemerspad.

In 2019 ontstond het idee van een Capsule Garderobe met 33 kledingstukken, als een terugkeer naar de essentie. Na het overdragen van mijn winkel aan Rixt in 2018, ontwikkelde ik het concept van 'Meer naar Minder'. Mijn experiment met 33 kledingstukken, het geven van lessen en workshops over mode en zelfexpressie werden mijn passie.

Mijn liefde voor het originele en de ontmoeting met mijn partner, werkzaam in afvalbeheer, openden mijn ogen voor de wereld van sustainable en recycled fashion. Samen met ROC Friesepoort zette ik een slow fashion-winkel op in Leeuwarden, gaf les op MBO's en verdiepte me meer in sustainable fashion. Het experiment leverde inzichten op over acceptatie, communicatie en het bewuste gebruik van kleding om mezelf te uiten.

 

In 2023 begon mijn reis naar 'Meer naar Minder' pas ECHT met aandacht voor authenticiteit en duurzaamheid. Nu begeleid ik een ieder full-time op het gebied van coaching & styling, duurzaamheid en zelfontwikkeling! 

 

Mijn reis gaat verder. Wil je ontdekken welke nuances en details in jouw garderobe jou dat volwaardige 'JA' geven? Deel deze reis met mij!

Hester EF-5737 b.jpg

Je maakt andere keuzes als je gelukkig bent met jezelf

Voel jezelf op je best, en doen wat je echt wilt.

bottom of page